Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Äntligen! Det är känslan i bandystockholm. Efter 15 år byggs en hall i Gubbängen. ”Nu får lagen i vår region samma träningsförutsättningar som alla andra föreningar som har hall”, säger Py Börjeson.
 
Det blev dramatiskt under torsdagskvällen då åttondelsfinalerna i juniorslutspelet avgjordes i Sandviken och Uppsala.
 
Trenden inom dambandyn är tydlig – mer fart, tätare matcher och starkare, mer ambitiösa och vältränade spelare. - Det är för jäkla härligt att se viljan och hur målmedvetna de är, säger Olle Wiberg, tränare i Västerås.
 
Guld med mersmak var det när tjejerna vann VM i Oslo. De vann sin nionde titel av tio möjliga. Den svenska idrottens starkaste gren, kvinnorna, har gjort det igen. Det svenska laget imponerade storligen.
 
Efter en dramatisk slutomgång i Bandyallsvenskan står det nu klart vilka fyra lag som gör upp i kvalet till Elitserien och vilka som spelar kval till Bandyallsvenskan.
 
För första gången någonsin ska ett internationellt mästerskap spelas i Sparbanken Lidköping Arena då P17-landslaget ska försöka försvara sitt VM-guld från 2018.
 
Under söndagen avslutades Superjuniorelitserien och nu står det klart vilka lag som kommer att spela åttondelsfinal och vilka som därefter står för motståndet i kvartsfinalerna.
 
Under lördagen avslutades grundserien i Pojkallsvenskan och nu står det klart vilka lag som ställs mot varandra i semifinalerna.
 
Efter lördagens underbara VM-guld i Oslo hyllades flera svenska spelare för sina insatser i mästerskapet.
 
För nionde gången av tio möjliga står det svenska damlandslaget som världsmästare. Detta efter att ha besegrat Ryssland i lördagens final med 3-1.
 
Den 4 mars inleds kvalet till Bandyallsvenskan, men först ska segrarna i Division 1 Övre- och Nedre Norrland göra upp om den sista kvalplatsen.
 
Trots att dramatiken i Bandyallsvenskan fortfarande är stor så står det nu klart hur spelordningen kommer att se ut i kvalet till herrarnas Elitserie.
 
Finland i semifinalen och efter gruppspelsmatchen var vi nog bereda på att finskorna skulle bjuda upp till en rivig finsk tango.
 
Det svenska damlandslaget är klara för en tionde raka VM-final. Detta efter att ha besegrat Finland med klara 9-1.
 
Intresset för Elitserien ökar. Den negativa trend som hållit i sig ett par år har vänt och allt fler tar sig till arenorna för att följa sporten från läktarplats. Jämfört med förra säsongen är ökningen fem procent i snitt för alla klubbar.
 

 

 

Dalakranar

Tm

 

 JR

 

AB Karl Hedin

 

Boda

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Postadress:
Liljans SK - Bandy
Liljansvägen 10
79023 Svärdsjö

Kontakt:
Tel: 024610000
E-post: bandy@liljanssk.se

Se all info